Hallo, ik ben Nicolaas Rockox

Hou je van architecturale pareltjes van oude en hedendaagse meesters?

 

Vlaamse Meesters in situ

Er is geen betere plek dan Vlaanderen om de Vlaamse meesters te ontdekken. In musea natuurlijk, maar vooral ook in kapellen, kerken, kastelen, stadhuizen en andere historische plekken waar ze oorspronkelijk voor bedoeld waren.

Vlaamse Meesters in situ

01 Jun

2018

30 Sep

2019

Het project Vlaamse Meesters in situ wijst je de weg naar die plekken. De route gaat langs veertig zorgvuldig geselecteerde kunstwerken die zich ver van de platgetreden, drukke toeristenroutes bevinden.

Het in situ-project is vaak in de kleinere stadjes en dorpen in Vlaanderen te vinden. De bezoekers komen op allerlei verschillende plekken, waar de originele schilderijen van de Vlaamse Meesters uit de 15e, 16e en 17e eeuw bewonderd kunnen worden op hun oorspronkelijke locatie. Het verhaal van ieder meesterwerk wordt verteld met behulp van woorden en beelden en de nieuwste digitale technologie. Touchscreens met de nieuwste beeldtechnologie tonen uitgebreide details van meesterwerken, en audioteksten maken de beleving compleet.

De Vlaamse Meesters in situ is een project dat is samengesteld uit veertig zorgvuldig geselecteerde werken die zich ver van de platgetreden, drukke toeristenroutes bevinden. De kunstwerken zijn vaak in de kleinere stadjes en dorpen in Vlaanderen te vinden. De bezoekers komen op allerlei verschillende plekken (kapelletjes, kerken, kastelen en stadhuizen) waar de originele schilderijen van de Vlaamse meesters uit de 15e, 16e en 17e eeuw bewonderd kunnen worden op hun oorspronkelijke locatie.

Flemish Masters in Situ - Beguines (Beguinage Bruxelles)

Vlaamse Meesters in Situ - Begijnhofkerk Brussel - © Gervais Yves

Flemish Masters in Situ - St Michael's Church (Sint-michielskerk Gent)

Vlaamse Meesters in Situ - Sint-michielskerk Gent - © www.lukasweb.be - Art in Flanders vzw

Flemish Masters in Situ - Sint-Michiel en Sint-Goedelekathedraal

Vlaamse Meesters in Situ - Sint-Michiel en Sint-Goedelekathedraal - © Pol Mayer / Paul M.R. Maeyaert.polmayer@yahoo.es

Vlaanderen is prachtig.

Ik leid je graag wat meer rond in deze regio.

Ervaar de rijkdom van Vlaanderen ten volle.

Ontmoet de andere gidsen.