Hallo, ik ben Anthony van Dyck

Geïnteresseerd in cultuur en schilderkunst?

 

Stay At Home Museum

De Vlaamse musea gesloten? Niet voor jou. Onze curators en directeurs gidsen jou persoonlijk langs de topwerken van van Eyck, Bruegel, Rubens en andere Vlaamse meesters. Welkom in het “Stay At Home Museum”, en geniet van je bezoek.

In de nieuwe reeks “Flemish Masters Museum Tour” – het vervolg op het “Stay At Home Museum” – krijg je nu ook een virtuele VIP-rondleiding in Museum Mayer Van Den Bergh in Antwerpen, de Sint-Pieterskerk in Leuven, het Sint-Janshospitaal in Brugge en het KBR in Brussel. Een topexpert zoomt in op de verbluffende details en verbazingwekkende verhalen van ons erfgoed. Ontdek de nieuwe afleveringen hier  https://www.flemishmasters.com/nl/evenementen/flemish-masters-museum-tour

Bekijk aflevering 1: Jan van Eyck - MSK Gent
Bewonder de verbluffende meesterwerken uit de van Eyck expo. Co-curator Borchert is je persoonlijke gids.

Bekijk aflevering 2: Bruegel – Museum of Fine Arts Brussels
Bewonder de meesterwerken van Bruegel als een echte VIP. Museumdirecteur Michel Draguet geeft jou een rondleiding in de op één na grootste Bruegel collectie ter wereld.

Bekijk aflevering 3: Rubens – Rubenshuis
Jij mag bij Rubens binnen zonder bellen. Ben Van Beneden, directeur van het Rubenshuis, gidst jou persoonlijk rond in de woning waar de meester leefde en werkte.

Bekijk aflevering 4: Ensor – Mu.ZEE
James Ensor was een vernieuwer in de moderne kunst. Zijn werk hangt in alle grote musea ter wereld, van Tate Modern tot MoMa, van Musée d'Orsay tot Getty Museum. Curator Mieke Mels gidst jou rond in Mu.ZEE, het museum in Oostende, de stad waar de schilder woonde en werkte. Leuk om te weten: deze aflevering wordt vertaald in International Sign, voor de dove en slechthorende kunstliefhebber.

Bekijk aflevering 5: Hof van Busleyden
Hof van Busleyden is een indrukwekkend stadspaleis uit begin 16de eeuw, toen Mechelen de hoofdstad was van de Bourgondische Nederlanden. Margareta van Oostenrijk ontmoette hier Thomas More en Erasmus, jij ontmoet hier Camila. De kinderburgemeester van de stad vergezelt jou op ontdekking door de unieke collectie van dit familievriendelijke museum. Wedden dat je mond openvalt bij de pronkstukken van het museum, de “besloten hofjes”?

Heeft de barok je ook te pakken?

Ik vertel je er graag meer over.

Barok is geen kunststroom, het is een levensvisie.

Vraag het maar aan de andere gidsen.