Hallo, ik ben Anthony van Dyck

Geïnteresseerd in cultuur en schilderkunst?

 

Rubens en Tuymans leren de wereld terug schilderen

Rubens heeft een ongekende invloed gehad op de schilderkunst. Zeker ook op mij. En nog steeds inspireert Rubens heel wat hedendaagse kunstenaars.

Studio Tuymans

Studio Tuymans - © Studio Tuymans

Antwerpen

Het is niet voor niets dat een andere Vlaming, Luc Tuymans, de Vlaamse schilderkunst internationaal terug op de kaart zet. Na de Tweede Wereldoorlog, bij de opkomst van de avant-garde, werd de toekomst van de klassieke schilderkunst in vraag gesteld. Luc Tuymans wordt als een scharnierpunt gezien. Hij draagt ongetwijfeld sterk bij tot de heropleving van deze artistieke discipline.

De liefde van Tuymans voor die andere beroemde Vlaamse schilder Rubens is dan ook groot. 

Gent

Schilderkunst leeft in Vlaanderen

Dat de schilderkunst leeft in Vlaanderen bewijst ook de Biënnale van de Schilderkunst. Tweejaarlijks slaan het Roger Raveelmuseum, het Museum Dhondt-Dhaenens en het Museum van Deinze en de Leiestreek de handen in elkaar voor dit gezamenlijk tentoonstellingsproject dat moderne en hedendaagse schilderkunst samenbrengt. De volgende editie vindt plaats van 1 juli tot 7 oktober 2018.

"Rubens inspireert het barokjaar 2018 in Antwerpen. Het is een ideaal moment om Vlaanderen te bezoeken.​​​​​​​​​"

Rubens inspireert het barokjaar 2018 in Antwerpen

Het is een ideaal moment om Vlaanderen te bezoeken. Vlaanderen heeft onvoorstelbaar veel te bieden als het op barok aankomt en ook in Antwerpen is dat beslist het geval. Deze overdadige kunstvorm vind je niet alleen terug in kerken, musea, parken en pleinen, maar ook in het alledaagse leven. Zelfs vandaag nog.

Heeft de barok je ook te pakken?

Ik vertel je er graag meer over.

Barok is geen kunststroom, het is een levensvisie.

Vraag het maar aan de andere gidsen.