Hallo, ik ben Anthony van Dyck

Geïnteresseerd in cultuur en schilderkunst?

 

Meet The Masters, the 360°Experience

Vlaamse Meesters Jan Van Eyck, Pieter Bruegel en Peter Paul Rubens ontmoeten elkaar deze zomer voor het eerst. Zie hun werelden samenkomen in Meet The Masters, een schitterende, innovatieve kunstbeleving in het Dynastiepaleis in Brussel.

Meet The Masters, the 360°Experience

27 Aug

2020

31 Mar

2022

Dynastiepaleis Brussel

De invloed van de Vlaamse meesters op de beeldende kunst is niet te onderschatten. Van Eyck, Bruegel en Rubens zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden, ook al hebben ze elkaar nooit ontmoet. De drie kunstenaars leefden en schilderden elk in hun eigen tijdperk. Een gloednieuwe expo in Brussel stelt hen nu aan elkaar voor.

In de wervelende en innovatieve expo Meet The Masters in het Brusselse Dynastiepaleis laten 360°-projecties en de modernste videomapping-technieken hun unieke werelden in elkaar overvloeien. Ontdek de ateliers van dit artistieke driemanschap waar je hun meesterwerken tot leven ziet komen. Die beelden spreken voor zich, maar een meeslepend hoorspel voegt daar nog een extra dimensie aan toe: hun persoonlijk verhaal.

Deze hypermoderne, state of the art tentoonstelling gaat verder op het elan van het indrukwekkende ‘Beyond Bruegel.’ Die expo, gericht op het leven en werk van Pieter Bruegel, deed vele monden openvallen. Meet The Masters beoogt hetzelfde te doen voor de drie grootste Vlaamse Meesters.

Meet The Masters zwaait op 27 augustus de deuren open in het Dynastiepaleis in Brussel. Info en tickets: www.meetthemasters.be.

Heeft de barok je ook te pakken?

Ik vertel je er graag meer over.

Fijn dat ik je kon inspireren.

Mijn collega's hebben je nog meer te vertellen.