Hallo, ik ben Anthony van Dyck

Geïnteresseerd in cultuur en schilderkunst?

 

Laat Van Eyck je zintuigen strelen

Om het Gent van grootmeester Jan van Eyck te ontdekken, heb je meer nodig dan enkel je ogen en oren. Laat je overrompelen door een zinderend feest voor al je zintuigen, langs de parels en verborgen plekjes van de historische stad.

Gent

Vlaamse Meester Jan van Eyck is onlosmakelijk verbonden met de middeleeuwse stad Gent. Zo'n zes eeuwen geleden zette hij de eerste perseelstroken van zijn meesterwerk De Aanbidding van het Lam Gods op doek. Dat veelluik zou een plaatsje krijgen in de statige Sint-Baafskathedraal in Gent, en daar prijkt het vandaag nog steeds. De Seven Senses Tour laat je het Gent uit de tijd van Van Eyck ontdekken, op alle mogelijke manieren. Op deze unieke tocht gebruik je alle vijf je zintuigen, en misschien zelfs nog meer. Ontdek Gent door de ogen, oren, neus, smaakpapillen, tast, het zesde en zelfs zevende zintuig van de meester.

Seven Senses Tour - Hyuro

Street Art - Hyuro - (c) Michiel Devijver - © (c) Michiel Devijver

Seven Senses Tour - Strook

Seven Senses Tour - © (c) Stad Gent

Je begint te voet aan deze tocht door de stad, aan de voet van het historische Belfort, op een steenworp van de kathedraal. Een prachtige stadswandeling brengt je langs tal van streetart-pareltjes, elk een knipoog naar het leven en werk van onze grote Vlaamse Meester.Zo verspreidde kunstenaar Isaac Cordal dertig kleine beeldjes van Adam en Eva, die figureren in Het Lam Gods, over heel de stad. Gebruik je arendsoog om ze allemaal te spotten.

Seven Senses Tour - Pastel

Gentse Wateren - Pastel (c) Michiel Devijver - © (c) Michiel Devijver

Seven Senses Tour

Gentse Wateren 1 - (c) Stad Gent - © (c) Stad Gent

Na een artistieke wandeling, mag je ook de Gentse wateren veroveren. Een bootje brengt je op de rivieren Leie en Schelde naar enkele unieke plekjes. Je vaart ermee naar ondergrondse gewelven, onder de bruisende binnenstad. Je baant je een weg langs beelden uit de iconische altaarstuk en wordt ondergedompeld in een klank- en lichtspektakel.

Seven Senses Tour 2

Overdekte markt - (c) Bas Bogaerts - © (c) Bas Bogaerts

Seven Senses Tour 1

Overdekte Markt 1 - (c) Bas Bogaerts - © (c) Bas Bogaerts

Tegelijk worden ook je smaakpapillen uitgedaagd. Aan het Groot Vleeshuis, een overdekte markt die stamt uit de Late Middeleeuwen, proef je culinaire specialiteiten uit de tijd van Van Eyck. En de majestueuze hal van het Geraard De Duivelsteen uit de 13e eeuw, neemt je neus het van je over. Een kunstinstallatie verspreidt er de geur van de paradijselijke tuin uit Het Lam Gods. Leg ten slotte je oor te luister in de Achtersikkel, een oase van rust in het hart van de stad, waar je kan genieten van een muzikale soundscape.

Zie, proef, ruik, hoor en voél het Gent van de Vlaamse Meester Jan van Eyck, zoals je het nooit eerder ervoer. Klik hier voor meer info, en hier voor tickets.

Heeft de barok je ook te pakken?

Ik vertel je er graag meer over.

Barok is geen kunststroom, het is een levensvisie.

Vraag het maar aan de andere gidsen.