Hallo, ik ben Bacchus

Hou je van lekker eten en drinken in een kunstzinnige omgeving?

 

Kijk eens in de ogen van een vis

Ten tijde van Rubens zijn er schilders die zich specialiseren in specifieke taferelen. Zo is er Frans Snijders. Hij is gespecialiseerd in jacht- en marktscènes en in dieren. Snijders schildert ze met zoveel realisme dat ze haast voelbaar zijn en zijn composities getuigen van een dramatiek die heel goed in de barokke traditie past. Omwille van dit vakmanschap huren andere schilders Snijders vaak in om delen van hun meesterwerken te vervolmaken. Zo schildert Snijders voor Rubens zeker 60 jachtscènes en dieren.

Antwerpen

Wil je een echte Frans Snijders zien, ga dan naar het Snijders & Rockoxhuis. Daar zijn enkele van zijn werken te bewonderen. De schilder was trouwens de buurman van Rockox. In zijn oorspronkelijk huis met een fraaie Vlaamse renaissancegevel opent in 2018 een museum dat volledig in het teken staat van het talent van deze vroegere bewoner.

Rockox House, Keizerstraat, Antwerp

Rockox House - Keizerstraat, Antwerp - Bron

Instagram susancschultz

Instagram susancschultz - Bron

Vlaanderen

Hebben de beelden van deze culinaire fotograaf je laten watertanden?

Dan raad ik je onze befaamde frituren aan, die je op heel wat straathoeken of dorpspleinen in Vlaanderen kan vinden. Of wat denk je van die andere typische Vlaamse lekkernijen: van heerlijke slakjes, over garnaalkroketten tot Brusselse wafels. Je moet ze gewoon allemaal eens geproefd hebben.

Honger naar meer? Van Vlaanderen krijg je nooit genoeg.

Ik geef je meer tips.

Genoeg gegeten en gedronken. Nu is het tijd voor wat geestelijke stimulans.

Ontmoet mijn vrienden.