Heerlijk tafelen in Vlaanderen
In het Rubenshuis is de keuken van de 17de eeuw te bewonderen. In die tijd kookt iedereen in de open haard. Met behulp van een haardzwaard kan de kok de potten hoger of lager hangen. In de schouw hangt hij worsten en vis om te roken. Gelukkig gaat het er nu makkelijker aan toe.
Antwerpen
Jong en iets ouder talent
Vlaanderen is ook vandaag een culinaire hotspot. Lekker eten zit gewoon in de genen van de Vlaming. Een bezoek aan Vlaanderen gaat altijd gepaard met heerlijk tafelen. Dat kan bij een van de gevestigde waarden:
- Sergio Herman en Nick Bril: The Jane
- Seppe Nobels: Graanmarkt 13
- Roger Van Damme: Het Gebaar
- Peter Goossens: Hof van Cleve
Op zoek naar sterrenrestaurants in Vlaanderen? Bekijk de lijst hier.
In Vlaanderen hebben wij een geweldig culinair aanbod: aan elke toog, aan elke tafel en voor elk budget. Onze topchefs verwennen je in hun restaurant, maar daarnaast kun je ook terecht in onze bistro’s voor een lekker menu. Of loop eens langs bij een food truck. De Vlaamse gastronomie barst ook van getalenteerde jonge topchefs. De beste krijgen de titel ‘Jong Keukengeweld-chefs’. Ze staan voor innovatie, creatie en no-nonsense. Ze koken in de lucht, onder de grond en zouden zelfs in een keuken van de 17de eeuw de heerlijkste maaltijd kunnen hebben bereid. Goesting in wat Jong Keukengeweld op je bord? Bekijk hier waar de chefs in de keuken staan.

De keuken van Rubens - © Instagram lekcje_polskiego - Bron

De keuken van The Jane - © Instagram thejaneantwerp - Bron

The Jane - © Eric Kleinberg Photography