Hallo, ik ben Bacchus

Hou je van lekker eten en drinken in een kunstzinnige omgeving?

 

Fiets door de mooie landschappen van Vlaanderen

Peter Paul Rubens schildert pas op het einde van zijn leven Vlaamse landschappen. Hij moet zich dan al lang niet meer bewijzen en geniet van meer artistieke vrijheid. Hij schildert gewoon wat hij graag ziet. Uit deze late Rubensschilderijen straalt de ongelofelijke bewondering van de kunstschilder voor dit Vlaamse landschap.

Vlaanderen

Ervaar het zelf. Ga fietsen doorheen het pittoreske Vlaamse landschap. Vooral de ochtend baadt in magisch licht. Heel Vlaanderen is een paradijs voor fietsers van alle niveaus. Bekijk hier fiets- en wandelroutes en de fietsvriendelijke logeeradresjes.

Cycle through Flanders' picturesque scenery

Fietsen doorheen het prachtige Vlaamse landschap - Bron

Wil je een echte Flandrien worden?

Vlaanderen is het mekka van de wielersport, een absolute must. De beste routes vind je hier. Wil je de meest gevreesde heuvels van Vlaanderen beklimmen, dan moet je zeker de Koppenberg, de Kwaremont, de Kemmelberg, de Kapelmuur en de Paterberg op je route zetten. Of je doet natuurlijk de memorabele Ronde van Vlaanderen. Wil je hier ook aan deelnemen? Wees er dan snel bij (schrijf je hier in), want het aantal plaatsen is beperkt tot 16.000 wielerfanaten. En ze komen van overal. Met een kolonie van liefst 2.250 Britten en een pak deelnemers van de Verenigde Staten, Australië en Nieuw-Zeeland waren de Angelsaksische landen in de vorige editie stevig vertegenwoordigd in de Vlaamse Ardennen. De Belgen spanden uiteraard de kroon, met de Nederlanders op de voet gevolgd. Exotische bestemmingen als Singapore, Maleisië, Zuid-Afrika, Zimbabwe, Costa Rica, Venezuela, Taiwan en India kenden minstens één deelnemer.

Of probeer in het Sven Nys Cycling Center (cyclocross) te ontdekken of jij de kracht hebt om met de fiets door de zandbak te geraken.

Ben je iets minder sportief, maar wel geïnteresseerd in de fietscultuur? Dan is een bezoekje aan het Centrum Ronde van Vlaanderen zeker en vast iets voor jou.

Instagram cyclinginflanders

Instagram cyclinginflanders - Bron

Honger naar meer? Van Vlaanderen krijg je nooit genoeg.

Ik geef je meer tips.

Genoeg gegeten en gedronken. Nu is het tijd voor wat geestelijke stimulans.

Ontmoet mijn vrienden.