Hallo, ik ben Nicolaas Rockox

Hou je van architecturale pareltjes van oude en hedendaagse meesters?

 

Feast of Fools: Bruegel herontdekt

Brussel en haar randgemeenten heeft veel toeristische bezienswaardigheden. Het prachtige kasteel van Gaasbeek met hedendaagse kunst is daar een van.

Feast of Fools: Bruegel herontdekt

07 Apr

2019

28 Jul

2019

Kasteel van Gaasbeek Gaasbeek

Gaasbeek

De erfenis van Bruegel

Bruegel stierf niet in 1569. Heel wat bekende Vlaamse kunstenaars brachten een eerbetoon aan zijn werk. In deze tentoonstelling ontmoet je James Ensor, Valerius De Saedeleer, Jules De Bruycker, Gustave Van de Woestyne, Jean Brusselmans en Constant Permeke. Stuk voor stuk kunstenaars uit de 20ste eeuw die zich door Bruegel lieten inspireren. Maar ook vandaag nog oefent zijn werk een grote invloed uit op hedendaagse kunstenaars, zowel uit de beeldende kunst, de muziek als performance. Zij vervolmaken dit eerbetoon aan Bruegel. Enkele namen: Pascale Marthine Tayou, Emanuelle Quertin, Kasper Bosmans, Grazia Todori, Christoph Fink, Bart Lodewijks.

Koop een ticket.

Dit evenement is een trekpleister voor een erg ruime doelgroep, van cultuurminnaar tot families met kinderen. En is perfect te combineren met de wandel en fietstocht 'De blik van Bruegel: reconstructie van het landschap' die start in Dilbeek.

Gaasbeek Castle, Kasteelstraat 40, 1750 Gaasbeek (Lennik)

Kasteel van Gaasbeek, Kasteelstraat 40, 1750 Gaasbeek (Lennik)

Vlaanderen is prachtig.

Ik leid je graag wat meer rond in deze regio.

Ervaar de rijkdom van Vlaanderen ten volle.

Ontmoet de andere gidsen.