Hallo, ik ben Nicolaas Rockox

Hou je van architecturale pareltjes van oude en hedendaagse meesters?

 

De blik van Bruegel: reconstructie van het landschap

Brussel en haar randgemeenten heeft veel toeristische bezienswaardigheden. Zo kan je er wandelen doorheen het landschap van Bruegel.

De blik van Bruegel: reconstructie van het landschap

07 Apr

2019

31 Oct

2019

Sint-Anna-Pede Dilbeek

Dilbeek

De blik van Bruegel : reconstructie van het landschap

Kijk aandachtig naar Bruegel's 'Parabel van de Blinden' en je herkent duidelijk de kerk van Sint-Anna-Pede. Deze kerk bestaat nog steeds en ze is het startpunt van een wandel- en fietsroute die Bruegel naar de 21ste eeuw katapulteert. Hedendaagse kunstenaars en ontwerpers creëerden vijftien unieke installaties door met de blik van Bruegel naar het prachtige landschap van het Pajottenland te kijken. Verrassend en tegelijk erg origineel. De route eindigt aan de watermolen van Sint-Gertrudis-Pede, die afgebeeld staat op de schilderijen 'De Ekster op de Galg' en 'Jagers in de Sneeuw'.

Een aanrader voor families met kinderen, want je komt langs speeltuinen en picknickplaatsen. Maar je kan er evengoed een biertje proeven in een van de plaatselijke brouwerijen.

Bovendien is deze tocht perfect te combineren met de tentoonstelling 'Feast of Fools: Bruegel herontdekt' in het prachtige kasteel van Gaasbeek.

De blik van Bruegel

Vlaanderen is prachtig.

Ik leid je graag wat meer rond in deze regio.

Ervaar de rijkdom van Vlaanderen ten volle.

Ontmoet de andere gidsen.