Hallo, ik ben Nicolaas Rockox

Hou je van architecturale pareltjes van oude en hedendaagse meesters?

 

Bozar family day

Boeiende tentoonstellingen en speelse workshops. Bruegel is er voor jong en oud.

Bozar family day

31 Mar

2019

Het Brusselse centrum voor schone kunsten BOZAR is er voor jong en oud. Dat bewijst het op 31 maart met haar feestelijke Family Day. Jong en oud maken er op verschillende locaties op een speelse manier kennis met Pieter Bruegel en zijn tijdgenoten.

Voor de kunstkenner of –liefhebber zijn er twee boeiende tentoonstellingen: ‘Bernard van Orlay’, over een van Bruegels tijdsgenoten en ‘Prenten in de eeuw van Bruegel.’ Voor de jongsten onder ons zijn er tal van workshops: Dancing and playing with Bruegel is een eerste, in het statige Kasteel van Gaasbeek op een steenworp van de hoofdstad. Dans als een prinses, ridder of mix van beiden op middeleeuwse kasteelmuziek en kies een spel uit Bruegels kinderspelen.

In de Koninklijke Bibliotheek van België, evenzeer in Brussel, kan je je favoriete Bruegeliaans monstertje uitkiezen en met een ambachtelijke inktrol afdrukken, zoals in de tijd van de meester. In het reusachtige Coudenbergpaleis kan je op zoek naar de verrassingskoffers met opdrachten voor het hele gezin. Die loodsen je doorheen het vroegere paleis van Karel V. Of maak in de Hallepoort een Bruegels ‘rommelpotje’, een oud volksinstrument dat in Bruegels tijd werd gebruikt bij carnaval en volkskermissen.


Ontdek dat alles, en nog veel meer, bij BOZAR.


Kasteel van Gaasbeek

Kasteel van Gaasbeek

Hallepoort

Hallepoort - © (c) KMKG-MRAK

Vlaanderen is prachtig.

Ik leid je graag wat meer rond in deze regio.

Ervaar de rijkdom van Vlaanderen ten volle.

Ontmoet de andere gidsen.