Hallo, ik ben Venus

Zin om cultureel verantwoord te shoppen en diamanten te bewonderen?

 

Antwerpen is goed voor je liefdesleven

Voor een romantisch weekend is een culturele trip naar Vlaanderen in 2018-2020 een aanrader. De Vlaamse Meesters staan dan in de schijnwerpers.

Antwerpen

2018 is een goed moment voor een romantische trip naar Antwerpen. Zelfs Rubens suggereert dit. Meer bepaald door het schilderij waar ik opsta: Venus Frigida. Hierop verbeeldt hij het gezegde: ‘Sine Cerere et Baccho friget Venus’, ofwel  ‘Zonder Ceres en Bacchus bevriest Venus.’ Dat wil zoveel zeggen als: zonder brood en wijn gaat de warmte van de liefde verloren. Bewonder mij en dit schilderij in het Rubenshuis

Courtyard of the Rubens House

Binnenplaats van het Rubenshuis - Bron

Blaas je liefdesleven wat romantiek in.

Kom naar Antwerpen en ontdek er heel wat romantische plekjes:

  • Aanbid de god van de vruchtbaarheid aan ’t Steen. Boven de grote ingangsboog staat een beeldje dat de vruchtbaarheidsgod Semini voorstelt. De lange fallus van dit beeld werd door de jezuïeten in de 17de eeuw – de tijd waarin Rubens leefde – verwijderd.
  • Alhoewel er sinds juli 2017 niet meer getrouwd wordt in het stadshuis van Antwerpen, was dit toch de plek waar heel veel Antwerpenaren hun ja-woord gaven. Vervolgens werd een ‘bolleke’  gedronken in café Den Engel op de Grote Markt.
  • Wandel samen romantisch tussen de mooie beelden van het Middelheimpark. De Britse krant The Guardian zet het Middelheimmuseum trouwens in de top 10 van beste beeldenparken in Europa.
  • Zie de zon ondergaan aan de Schelde in het RAS-restaurant van Bob Van Reeth.
  • Wandel door de prachtige art-deco voetgangerstunnel onder de Schelde en bekijk op linkeroever de skyline van Antwerpen.
  • Koop een prachtige diamant voor je geliefde in de Antwerpse diamantwijk.
romantic_

romantic_ - © Antwerpen Toerisme & Congres

Wil je graag wegzweven op de romantiek? Dan kan ik je de volgende activiteiten in Vlaanderen aanbevelen:

  • Brugge: In deze Bourgondische stad is romantiek verzekerd.
  • Gent: Huur een bootje op De Leie en vaar tot in het kunstenaarsdorp Sint-Martens-Latem.
  • Brussel: Bekijk samen de benedenstad vanop de kunstberg, ga tafelen in Chalet Robinson, het mythische bouwsel op het eiland in de vijver van het Ter Kamerenbos.
  • Haspengouw: Fiets samen door het gloeiende landschap vol fruitbomen en oude hoeves. Vooral tijdens de bloesemtijd is dit betoverend mooi.

Ik toon je graag nog andere fantastische plekken.

Volg mij en ik neem je verder op weg.

Fijn dat ik je kon inspireren.

Mijn collega's hebben je nog meer te vertellen.