De Vlaamse Meesters heten je welkom

Zet Vlaanderen zeker op je reisagenda. Momenteel staan de Vlaamse Meesters - Rubens, Bruegel en Van Eyck - extra in de kijker. Vlaanderen eert ze feestelijk met een brede waaier aan activiteiten en events.

Bezoek onze Kunststeden: Antwerpen, Brugge, Brussel, Gent, Leuven en Mechelen en nog zoveel meer.

De Vlaamse Meesters heten je welkom

Zet Vlaanderen zeker op je reisagenda. Momenteel staan de Vlaamse Meesters - Rubens, Bruegel en Van Eyck - extra in de kijker.

Kies je persoonlijke gids

Vlaanderen eert ze feestelijk met een brede waaier aan activiteiten en events.

Bezoek Vlaanderen

Ontdek Vlaanderen.
Deze gidsen, geschilderd door de Vlaamse Meesters, leiden je naar de beste adresjes.

Gisteren was hét moment om een trip naar Vlaanderen te boeken. Vandaag gelukkig ook. Momenteel pakken de Vlaamse Meesters uit met een uniek programma.

Wie zijn de Vlaamse Meesters?

Peter Paul Rubens (1577 - 1640)

Peter Paul Rubens is vooral bekend als een succesvol kunstenaar, maar hij was ook een gerespecteerd diplomaat, polyglot en verzamelaar. Hij is een van de beroemdste inwoners van Antwerpen. Zijn briljante geest leeft voort en hij is nog steeds aanwezig in de stad, niet alleen in de barokschilderijen en –architectuur. Rubens inspireert hedendaagse kunstenaars en belichaamt de atypische levenskunst van de stad en haar inwoners.

Lees meer
Peter Paul Rubens

Assumption of the Virgin Mary - © www.lukasweb.be - Art in Flanders vzw

Pieter Bruegel (1525 - 1569)

Pieter Bruegel de Oude is grotendeels verantwoordelijk voor het ontstaan van Vlaanderen’s ziel en het collectieve gevoel van de Vlaming als harde werkers maar toch echte bon vivants. In Vlaanderen kun je nog steeds de prachtige landschappen, pittoreske dorpjes en de 'joie de vivre' vinden die Bruegel zo mooi heeft geschilderd. Maar Vlaanderen en de werken van Bruegel zijn veel meer dan dat. 2019 is het moment om erachter te komen hoeveel er nog meer te ontdekken valt over Bruegel. Vlaanderen viert de 450e verjaardag van de dood van de meester met alle eer die hij verdient: een indrukwekkende reeks tentoonstellingen en evenementen zal tonen wat een uitzonderlijke kunstenaar hij was.

Lees meer
Pieter Bruegel

Mad Meg - © Museum Mayer van den Bergh, Antwerp, foto: KIK-IRPA

Jan van Eyck (1390 - 1441)

Sinds de voltooiIng in 1432 zijn miljoenen bezoekers van over de hele wereld naar Gent gereisd om het altaarstuk 'De aanbidding van het Lam Gods' van Jan en Hubert van Eyck te bewonderen. Echter hebben we meer dan 400 jaar niet naar de echte van Eyck gekeken, maar naar lagen en lagen verf bovenop het échte werk. In 2020 komt het gerestaureerde altaarstuk eindelijk terug thuis in de Sint-Baafskathedraal in Gent. Er is geen geldig excuus in de wereld om de kans te missen om dit iconische en legendarische meesterwerk te zien.

Lees meer
Jan van Eyck

The Ghent Altarpiece / The Adoration of the Sacred Lamb (Angels singing) - © lukasweb.be - Art in Flanders

x