Het zit in onze genen

De Vlaamse Meesters Rubens, Bruegel en van Eyck zijn springlevend.

Het zit in onze genen

De Vlaamse Meesters Rubens, Bruegel en van Eyck zijn springlevend.

Bekijk het programma

Ons Straf Verleden

Vanaf de Middeleeuwen speelt Vlaanderen een strategische rol. Dit op vlak van cultuur, handel en economie. De perfecte voedingsbodem om het talent van de Vlaamse Meesters Rubens, Bruegel en van Eyck tot een ongekend hoogtepunt te stuwen. Nog steeds en ver buiten onze landsgrenzen hebben ze een enorme invloed. Ze hebben de manier waarop we naar de wereld kijken volledig veranderd.

Het zit in onze genen

Nog steeds bruist Vlaanderen van creativiteit en innovatie. Het is niet voor niets dat we een leidende rol spelen op het vlak van kunsten, mode, design, gastronomie, ….
Het Vlaams meesterschap zit gewoon in onze genen.

Het zit in onze genen

Antwerpen in het teken van Barok

Soms is het goed om toerist in eigen land te zijn om zo te ontdekken hoeveel culturele schatten we hebben. 2018-2020 is hiervoor het perfecte moment, want dan staan de Vlaamse Meesters extra in de kijker. Ons straffe verleden treedt dan in dialoog met de hedendaagse Vlaamse Meesters.

In 2018 eert de Stad Antwerpen haar beroemdste inwoner en peetvader van de barok: Peter Paul Rubens.  Koop de Baroque Festival Card. Met de kaart krijg je gratis toegang tot alle tentoonstellingen en Monumentale Kerken van dit culturele stadsfestival. En dat voor maar 25 euro

Koop de festivalpas

Antwerpen in het teken van Barok

Vlamingen zijn altijd al levensgenieters geweest

Adriaen Brouwer is schilder van wereldformaat. Hij is een meester van emoties. Hij observeerde als geen ander 'cafegangers'. Zijn schilderen zijn dan ook een feest om naar te kijken: drinkende en rokende boeren, bijzondere gezichtsuitdrukkingen, vrolijke gezelschappen... Een lust voor het oog. Uit befaamde private en publieke collecties in Europa en Amerika worden voor de eerste keer heel wat werken gezamenlijk tentoongesteld in Oudenaarde.

Plan je bezoek

Vlamingen zijn altijd al levensgenieters geweest

De Lijn Routeplanner

Wil je gebruik maken van openbaar vervoer ? Vul je start- en eindbestemming in, en scroll verder voor een gedetailleerd routeplan van je trip.

Partners

Bekijk hier het ‘Vlaamse Meesters’-aanbod van het Davidsfonds

www.davidsfonds.be

Ontdek het programma aan de hand van deze vier gidsen, geschilderd door de Vlaamse Meesters.